Η καλύτερη στιγμή για να κλείσετε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ευρώπη

Αν προγραμματίζετε ένα ταξίδι στην Ευρώπη για αυτή την άνοιξη ή το καλοκαίρι, καλύτερα να περιμένετε λίγο περισσότερο για να κάνετε την κράτηση της διαμονής σας. Η καλύτερη στιγμή για να κλείσετε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου είναι η τελευταία στιγμή, σύμφωνα με μια μελέτη του SAP Concur, μια κίνηση που θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει μέχρι και 30% της τιμής, ανάλογα με το ξενοδοχείο, αν πληρώνατε πολύ πιο νωρίς.

Οι ταξιδιώτες χάνουν χρήματα κάνοντας κράτηση νωρίτερα από ό, τι όταν οι τιμές είναι χαμηλότερες. Τα στοιχεία της έρευνας που έκανε η SAP Concur για το 2017 για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική δείχνουν ότι οι χαμηλότερες τιμές μπορούν να βρεθούν μεταξύ 0-3 ημέρες πριν την διαμονή, αλλά οι περισσότερες κρατήσεις δωματίων γίνονται μεταξύ 15-30 και περισσότερες από 30 μέρες πριν την διαμονή. Τότε, οι τιμές είναι συνήθως υψηλότερες από το μέσο όρο.

Οι ταξιδιώτες πρέπει να κάνουν κράτηση εντός επτά ημερών από τη διαμονή τους, όταν οι πιθανότητες είναι καλές να βρουν τιμές κάτω του μέσου όρου. Οι καλύτερες τιμές στα ευρωπαϊκά ξενοδοχεία βρίσκονται σε διανυκτερεύσεις της ίδιας νύχτας. Αυτό όμως μπορεί να μην ισχύει για οικογένειες που ταξιδεύουν μαζί, αλλά εάν μπορείτε να αντέξετε λίγο οικονομικό αυθορμητισμό στα σχέδιά σας, οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής είναι προτεινόμενες.

Άλλες συμβουλές για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής συμφωνίας σε ευρωπαϊκό ξενοδοχείο περιλαμβάνουν κράτηση εντός της περιόδου ακύρωσης, η οποία συνήθως πέφτει μεταξύ 24 και 48 ωρών εκ των προτέρων, καθιστώντας μεγαλύτερο διαθέσιμο απόθεμα για χαμηλότερα τέλη.

Συμμετέχοντας στα προγράμματα επιβράβευσης των ξενοδοχείων, συχνά θα δείτε ότι προσφέρουν αναβαθμίσεις που δεν είναι διαθέσιμες σε άλλους. Ενώ το app HotelTonight πρωτοπορεί σχετικά με κρατήσεις τελευταίας στιγμής, εξακολουθώντας να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την αποκάλυψη καταπληκτικών προσφορών, υπάρχουν πολλές άλλες ευκαιρίες τελευταίας στιγμής που διατίθενται από online ιστοσελίδες κράτησης.

Κάθε ταξιδιώτης που ταξιδεύει στην Ευρώπη πρέπει να πάρει μια απόφαση: Είμαι πρόθυμος να θυσιάσω τον αυθορμητισμό για την άνεση να γνωρίζω ακριβώς πού θα κοιμηθώ κάθε βράδυ; Αποφασίστε τι ταιριάζει καλύτερα στο στυλ σας.

Αν θέλετε μέγιστη επιλογή και ηρεμία, κάντε κράτηση πολύ νωρίτερα – Οι περισσότεροι ταξιδιώτες θεωρούν ότι αξίζει να κάνετε κράτηση νωρίς για να προλάβετε τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία με την καλύτερη αξία. Στην πραγματικότητα, όταν θέλετε να είστε σίγουροι για την επιλογή σας, κάντε κράτηση αρκετές εβδομάδες εκ των προτέρων. Ιδιαίτερα για ταξίδια αιχμής, εθνικές αργίες και μεγάλα φεστιβάλ και όταν επισκέπτεστε μεγάλες δημοφιλείς πόλεις (όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Μαδρίτη, τη Βενετία κλπ.).

Ίσως να σας βολεύει ένας συνδυασμός προβλεψιμότητας και ευελιξίας – Καλέστε το ξενοδοχείο στο τηλέφωνο καθώς ταξιδεύετε. Εάν δεν θέλετε να κλείσετε τα πάντα πολύ νωρίτερα, αλλά επίσης δεν θέλετε να εμφανίζεστε απλά χωρίς κράτηση δωματίου, τηλεφωνήστε μια ή δύο μέρες πριν, καθώς είστε ήδη στο δρόμο. Αυτό λειτουργεί καλύτερα όταν υπάρχει σχετικά μικρή ζήτηση για δωμάτια (εκτός εποχής, ή σε λιγότερο πυκνοκατοικημένες περιοχές). Ταξιδέψτε χαλαρά, γνωρίζοντας ότι ένα καλό μέρος σας κρατά ένα δωμάτιο.

Αν προτιμάτε τον μέγιστο αυθορμητισμό, βρείτε δωμάτια καθώς ταξιδεύετε. Δεν υπάρχει τίποτα πιο απελευθερωτικό από την επιλογή της πόλης στην οποία θα επισκεφθείτε μόνο όταν βγείτε στην πλατφόρμα του τραίνου ή μόλις βγείτε από τη διαδρομή σας απλά για να ξεφύγετε από τα σύννεφα ή τα πλήθη. Αλλά κάνοντας αυτό είναι λιγότερο πιθανό να βρείτε ένα δωμάτιο που ταιριάζει με τον προϋπολογισμό και τις προτεραιότητές σας.