Κάντε check in στο δωμάτιό σας και στη συνέχεια, ελέγξτε το για ασφάλεια

Κάποιοι ταξιδιώτες, έχουν την συνήθεια αμέσως μετά το check-in στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, να χρησιμοποιούν αντιβακτηριακά μαντηλάκια σε όλες τις επιφάνειες όπως το τηλέφωνο του ξενοδοχείου, κλιματισμό και άλλες κοινώς αγγιζόμενες περιοχές, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τα μικρόβια.

Ενώ αυτή η συνήθεια μπορεί να φροντίσει για επιφανειακά μικρόβια, οι εμπειρογνώμονες προειδοποιούν ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι πιθανοί κίνδυνοι που κρύβονται σε δωμάτια του ξενοδοχείου που αξίζουν επίσης την άμεση προσοχή μας. Ίσως να μην βρίσκετε πάντα κάτι λάθος, αλλά βλέποντας αυτόν τον κατάλογο ελέγχου θα αισθανθείτε ασφαλείς ενώ βρίσκεστε σε ένα καινούργιο ξενοδοχείο.

1. Η πόρτα κλείνει και κλειδώνει σωστά;

Ενώ τα δωμάτια των ξενοδοχείων είναι γενικά ασφαλή, ένα κοινό πρόβλημα είναι ότι οι πόρτες δεν κλείνουν από μόνες τους. Αυτό μπορεί κατά λάθος να οδηγήσει σε ανοιχτές πόρτες των δωματίων.

Αν υπάρχει αλυσίδα ασφαλείας, τότε χρησιμοποιήστε την. Αν όχι, χρησιμοποιήστε την κλειδαριά. Επίσης να ελέγξετε τα παράθυρα για να βεβαιωθείτε ότι είναι κλειδωμένα.

2. Το δωμάτιο διαθέτει ανιχνευτή καπνού και ανιχνευτή μονοξειδίου του άνθρακα;

Ενώ οι ανιχνευτές καπνού είναι σταθεροί στα δωμάτια των ξενοδοχείων, οι ανιχνευτές μονοξειδίου του άνθρακα είναι λιγότερο εμφανείς. Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι ένα άχρωμο, άοσμο αέριο που μπορεί να διαρρεύσει από ελαττωματικές συσκευές και να οδηγήσει σε τραυματισμό ή ακόμα και θάνατο.

Μπορείτε να ρωτήσετε στη ρεσεψιόν εάν το δωμάτιό σας διαθέτει μία από αυτές τις συσκευές, ειδικά εάν βρίσκεται κοντά σε θερμαντήρα πισίνας, δωμάτιο πλυντηρίου ή λέβητα νερού, γεγονός που θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο διαρροής μονοξειδίου του άνθρακα. Εάν το δωμάτιό σας δεν διαθέτει και βρίσκεται κοντά σε μία από αυτές τις πηγές, μπορείτε να ζητήσετε ένα διαφορετικό δωμάτιο μακρύτερα από αυτούς τους κινδύνους.

Όσο για τους ανιχνευτές καπνού, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι δουλεύουν πατώντας το κουμπί δοκιμής.

3. Βλέπετε κοριούς;

Μπορείτε να κάνετε μια γρήγορη επιθεώρηση του κρεβατιού για να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει σοβαρή μόλυνση από κοριούς. Μια πιο εμπεριστατωμένη εξέταση για να διαπιστωθούν τυχόν σημάδια κοριών διαρκεί περισσότερο και δεν είναι απαραίτητη, επειδή ο κίνδυνος μεταφοράς των κοριών πίσω στο σπίτι σας είναι χαμηλός εκτός εάν υπάρχει μεγάλη μόλυνση.

4. Ανιχνεύετε καπνό τσιγάρων ή αλλεργιογόνα;

Για όσους είναι ευαίσθητοι στον καπνό τσιγάρων, ζητώντας ένα δωμάτιο μη καπνιστών είναι απαραίτητο. Εάν εντοπίσετε παρατεταμένο καπνό, μπορείτε να ζητήσετε ένα νέο δωμάτιο.

Επίσης μπορείτε να κάνετε και την δική σας επιθεώρηση για αλλεργιογόνα, συμπεριλαμβανομένης της οργής των κατοικίδιων ζώων, της πλεονάζουσας σκόνης και των φύλλων ή βρωμιάς από το εξωτερικό που μπορεί να έχουν διοχετευτεί μέσα από τα παράθυρα. Ελέγξτε τα ανοιχτά παράθυρα, τα μπαλκόνια και τις προεξοχές για τη συλλογή σκόνης ή γύρης. Το σκούπισμα των αεραγωγών του χώρου με ένα υγρό απορροφητικό ύφασμα, μπορεί επίσης να αποτρέψει την εμφύσηση αλλεργιογόνων.

5. Η μπανιέρα έχει αντιολισθητική επιφάνεια;

Ένα από τα πιο κοινά ατυχήματα στα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι η ολίσθηση και η πτώση στο μπάνιο. Οι επισκέπτες δεν είναι εξοικειωμένοι με την διάταξη του μπάνιου, ενώ οι μπανιέρες μπορεί να μην διαθέτουν υλικό ανθεκτικό στην ολίσθηση, όπως συμβαίνει συχνά στα σπίτια. Αν παρατηρήσετε ότι η μπανιέρα είναι ολισθηρή, προτείνεται να καλέσετε τη ρεσεψιόν προς αποφυγή σοβαρού τραυματισμού.

6. Γνωρίζετε πού είναι οι διακόπτες φωτισμού;

Μπορεί να ακούγεται απλό, αν οι τοποθεσία του διακόπτη φωτισμού δεν είναι γνωστή, μπορεί να αποπροσανατολίσει τα άτομα που μένουν στο δωμάτιο στη μέση της νύχτας ή πριν κοιμηθούν.

Ορισμένα ξενοδοχεία έχουν ένα μεγάλο αριθμό διακοπτών και συχνά δεν είναι εγκατεστημένα διαισθητικά. Μπορείτε να ελέγξετε τη θέση όλων των διακοπτών φωτός λίγο μετά την άφιξη, ώστε να μην χρειάζεται να τα αναζητήσετε αργότερα.

Με αυτές τις σημειώσεις, μπορείτε να κοιμάστε ήσυχα γνωρίζοντας ότι είστε ασφαλείς, ακόμη και μακριά από το σπίτι.